COM A LA LLOSA, RES. LES TRANFORMACIONS ALIMENTÀRIES ALS PALLARS SOBIRÀ I A L'ALT URGELL
- Autoria
- Cáceres, J. (Autor) / Espeitx, E. (Autor) / Massanés, T. (Autor)
- Editorial:
- Generalitat de Catalunya
- ISBN:
- 978-84-393-5523-6
- Any d'edició:
- 2001
- Pàgines:
- 301
- Col·lecció:
- Temes d'etnologia de Catalunya, 3
Els canvis socioeconòmics succeïts durant les darreres dècades han tingut un fort impacte sobre l'alimentació a les comarques pirinenques que s'ha manifestat en canvis en els hàbits alimentaris i en el paper dels productes locals. Aquest llibre analitza quins han estat aquests canvis a les comarques de l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà i com s'han produït, mitjançant una recerca basada en fonts orals i documentals. Inclou també un recull de receptes culinàries representatives de totes dues comarques. Aquesta recerca, inclosa dins de l' "Inventari, classificació i caracterització dels productes alimentaris i receptes de diferents comarques de Catalunya", fou coordinada per Jesús Contreras i realitzada pel Grup d'Estudis Alimentaris de la Universitat de Barcelona.
Altres llibres de la matèria
Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació
T’interessa un tema específic? Coneix-ne els destacats