Esmorzars de forquilla i entrepans, els àpats de la felicitat
Llibre

Esmorzars de forquilla i entrepans, els àpats de la felicitat

Català
Autoria
Fàbrega Colom, Jaume (Autor)
Editorial:
Ursula Llibres

ISBN:
978-84-127548-7-2
Any d'edició:
2024
Pàgines:
158

L'esmorzar de forquilla és una tradició gastronòmica basada en un esmorzar consistent, sovint amb plats que associem al dinar o al sopar. Era popular entre treballadors i persones que suportaven les llargues hores de treball físic. Encara avui és una pràctica vigent en molts bars i restaurants de Catalunya. Sense tants formalismes com un dinar, l'esmorzar de forquilla és un àpat distès on se sol cultivar l'amistat i el bon ambient. Sol ser un acte molt social, amb parents, colles d'amics, ciclistes o motoristes, que solen fer tertúlia quasi fins a tocar el dinar.

Jaume Fàbrega juga un paper important en la reivindicació i la preservació de les nostres tradicions culinàries. A través dels seus escrits i investigacions, ha ajudat a posar en valor aquest tipus de menjars, no només com a part de la història gastronòmica dels Països Catalans, sinó també com una pràctica ben viva: el gaudi del menjar.

Altres llibres de la matèria

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació