- Autoria
- Fàbrega Colom, Jaume (Autor)
- Editorial:
- Ursula Llibres
- ISBN:
- 978-84-127548-7-2
- Any d'edició:
- 2024
- Pàgines:
- 158
L'esmorzar de forquilla és una tradició gastronòmica basada en un esmorzar consistent, sovint amb plats que associem al dinar o al sopar. Era popular entre treballadors i persones que suportaven les llargues hores de treball físic. Encara avui és una pràctica vigent en molts bars i restaurants de Catalunya. Sense tants formalismes com un dinar, l'esmorzar de forquilla és un àpat distès on se sol cultivar l'amistat i el bon ambient. Sol ser un acte molt social, amb parents, colles d'amics, ciclistes o motoristes, que solen fer tertúlia quasi fins a tocar el dinar.
Jaume Fàbrega juga un paper important en la reivindicació i la preservació de les nostres tradicions culinàries. A través dels seus escrits i investigacions, ha ajudat a posar en valor aquest tipus de menjars, no només com a part de la història gastronòmica dels Països Catalans, sinó també com una pràctica ben viva: el gaudi del menjar.
Altres llibres de la matèria
Altres llibres de l'autor
Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació
T’interessa un tema específic? Coneix-ne els destacats