Cuina, societat i natura al Montseny
Llibre

Cuina, societat i natura al Montseny

Reserva de la biosfera

Autoria
Garcia Petit, Lluís (Autor)
Editorial:
Diputació de Barcelona

ISBN:
978-84-10278-04-2
Any d'edició:
2024
Pàgines:
263

3a edició.

La cuina és una activitat essencial en la nostra societat. És coneixement, tècnica, innovació, creativitat, art. En essència, la cuina és cultura. La cuina vincula les activitats productives tradicionals (agricultura, caça, ramaderia, pesca) amb les nostres creences i actituds.

La cuina ajuda a definir un territori i una gent. l explica un paisatge.

El Montseny, parc natural i reserva de la biosfera, és una muntanya amb una personalitat pròpia configurada per la seva gent al llarg dels segles. El massís gaudeix d'un patrimoni culturalimmaterial ingent, i la cuina n'és un eix fonamental. Aquest llibre recull receptes de plats, begudes i postres elaborats per la població local i presentats en diferents concursos culinaris promoguts per la reserva de la biosfera.

Són un tast del rebost del Montseny portat a taula. Les receptes s'agrupen per àmbits temàtics, com una finestra oberta al món per on traspua tradició i modernitat. Un llibre que és territori. És creativitat. És gènere. És natura. És identitat. És Festa. És cuina. És societat. És Montseny.

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació