Enquesta de participació i hàbits culturals
Llibre d'impressió a demanda

Enquesta de participació i hàbits culturals

Informe i proposta d'enquesta

Català
Autoria
Domènech, Marta (Autor) / Partal, Adriana (Autor) / Diputació de Barcelona. Àrea de Cultura. CERC (Coordinació)
Editorial:
Diputació de Barcelona

Any d'edició:
2020
Pàgines:
63

Col·lecció:
Eines
Sèrie:
Cultura, 11

El coneixement dels hàbits i les pràctiques culturals de la ciutadania constitueix un element essencial per a la presa de decisions en política cultural. EN el cas dels municipis, la proximitat dels governs locals amb la població facilita una relació de tu a tu que els dóna una aproximació directa a les inquietuds i els interessos culturals dels ciutadans. Ara bé, només els procediments demoscòpics -especialment enquestes- permeten assolir un coneixement global, sistemàtic i, sobretot, que incorpori tant les pràctiques i els hàbits d'aquells qeu generalment participen de les propostes culturals com d'aquells que no.

Amb aquest treball, el CERC promou un procés de reflexió per impulsar un nou model d'enquesta d'hàbits culturals per a l'ambit local que s'adapti a les circumstàncies actuals. Es treballa amb un concepte ampli de participació cultural que engloba el consum cultural, però també la pràctica (individual i col·lectiva), la formació i la participació en la presa de decisions, i s'hi incorpora la perspectiva de gènere, amb preguntes específiques i de manera transversal al llarg de tota l'enquesta.

El procés de reflexió s'ha fet de la mà de dues expertes en polítiques culturals i ha anat precedit d'un treball de recerca i anàlisi que ha servit per conèixer i valorar diversos models d'enquesta d'hàbits i participació cultural. A més s'ha comptat amb un grup assessor que ha acompanyat i enriquit tot el procés.

Altres llibres de la matèria

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació