Sade, la llibertat o el mal
Llibre

Sade, la llibertat o el mal

Català , Anglès
Autoria
Monegal, A. (Autor) / Mahon, Alyce (Autor) / Marty, Éric (Autor) / Genand, Stéphanie (Autor) / Dufour, Dany-Robert (Autor) / Fernández Porta, Eloy (Autor)
Editorial :
Diputació de Barcelona
Coeditorial:
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB

ISBN:
978-84-19091-65-9
Any d'edició:
2023
Pàgines:
160

Sade (1740-1814) és un personatge polèmic que ha estat vist com a revolucionari i alliberador per uns, o perniciós i corruptor per altres. Els seus escrits poden ser interpretats com una filosofia de la llibertat, emancipadora i subversiva, o com una filosofia del mal, que mostra la dimensió excessiva i violenta de l'experiència humana.

El catàleg presenta diferents maneres de llegir el llegat de Sade. Des de l'impacte que els seus polèmics escrits ha tingut en artistes i intel·lectuals fins a com esdevé una icona cultural amb evident presència a la cultura de masses. L'abundant producció cultural que es refereix directament o indirecta a Sade és un símptoma de la fascinació, incomoditat i ambivalència que les seves idees van provocar en el segle XX, del seu potencial subversiu i de la mesura en què els seus escrits ressonen encara avui dia. El llibre convida a revisar estereotips, com els associats al terme sadisme, i a reflexionar sobre com Sade pot provocar commoció i escàndol, d'una banda, i ser aclamat com la personificació de la revolució, de l'altra.

Altres llibres de la matèria

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació