BASES_2030 POLÍTIQUES DE JOVENTUT EN L'ÀMBIT LOCAL

BASES_2030 POLÍTIQUES DE JOVENTUT EN L'ÀMBIT LOCAL

BASES PER A UNA ESTRATÈGIA DE SUPORT A LES POLÍTIQUES LOCALS DE JOVENTUT

Autoria:
Montes i Sala, Pep (Autor) / Oficina del Pla Jove (Direcció)
Editorial :
Diputació de Barcelona
Categoria:
Llibre d'impressió a demanda
Any d'edició:
2022
Pàgines:
117
Col·lecció:
Eines
Sèrie:
Benestar i Ciutadania, 29
Idioma:
Català
Matèria:
Joventut
Resum

Les polítiques locals de joventut, en alguns municipis, ja acumulen més de 35 anys de trajectòria. Aquesta experiència acumulada ens permet conèixer i identificar aspectes clau en el seu correcte plantejament.

L adaptació a les necessitats canviants de la població jove, el treball des de la proximitat, diferenciar en funció de les característiques del territori, el rol central dels professionals locals de joventut, l enfoc interdisciplinari o el dret d ingerència dels serveis de joventut en totes aquelles polítiques que afectin a la població jove, són alguns dels aprenentatges que hem anat adquirint.

Des de l Oficina del Pla Jove hem volgut endreçar i projectar cap al futur, tot partint de la realitat actual, les bases per a una estratègia de treball que defineixi un model de suport a les administracions locals. Hem volgut realitzar un treball de prospectiva, contrastat amb electes i personal tècnic de joventut, per dibuixar aquelles eines, recursos i actuacions que
millor contribuirien al desenvolupament d unes polítiques locals de joventut eficaces i amb fort impacte en el territori.

Altres llibres de la matèria