Teixint solidaritats al Baix Llobregat
Llibre

Teixint solidaritats al Baix Llobregat

Història, realitat i perspectives cooperatives (1900-2023)

Autoria
Josep Ll. Martínez-González (Autor)
Editorial:
Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat

ISBN:
978-84-126119-4-6
Any d'edició:
2023
Pàgines:
288

Sota aquest títol publiquem la 12a Convocatòria de Recerca Col·lectiva del Baix Llobregat que ha estat dirigida pel professor Josep Lluís Martínez-González.

La recerca aplega 12 estudis realitzats per diversos investigadors i investigadores sobre temàtiques que són autèntics punts de referència en matèria de cooperativisme: l habitatge, els sindicats cooperatius agraris, l aigua, el cooperativisme de consum o el de producció, l educatiu o el les indústries culturals i creatives son alguns del àmbits tractats, a més dels dedicats al cooperativisme local, com pot ser el cas de Gavà, el de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló o la visió més àmplia de l àrea metropolitana. També hi trobem un article que ofereix una visió històrica sobre la recuperació del cooperativisme al Baix Llobregat després del franquisme.

El cartell d autors i autores és també destacable: a més del director de la recerca a qui ja hem mencionat, hi trobem aportacions de Joan Arévalo, de Dolors Camats, Josep Campmany, Miguel de la Fuente, Dolors Feixas, Miguel Garau, Joana Llordella, Albert Marsà, Francisco J. Medina-Albaladejo, Josep Padró i Gemma Tribó, recentment traspassada.

Amb aquest llibre i les recerques que aplega fem una aportació important al coneixement de l economia social i solidària al Baix Llobregat amb una perspectiva de passat, però també de coneixement de la situació actual i de prospecció de futur.

Altres llibres de la matèria

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació