Els patrons internacionals de la resiliència territorial
Llibre d'impressió a demanda

Els patrons internacionals de la resiliència territorial

Una aproximació a la província de Barcelona

Català
Autoria
Gussinyer, Òscar (Autor) / Zárate, Erika (Autor)
Editorial:
Diputació de Barcelona

Any d'edició:
2023
Pàgines:
115

Col·lecció:
Eines
Sèrie:
Administració local, 12

La Diputació de Barcelona és una institució de govern local que ofereix suport als municipis de la província en un gran espectre d'àmbits especialitzats. Aquesta publicació està ddicada a apropar un concepte emergent i innovador, com és la resiliència, que també té una dimensió i aplicació local de gran importància.
Ser resilients vol dir treballar i coordinar-se amb a comunitat, amb el teixit associatiu, amb el sector privat i acadèmic i de recerca, així com les diverses administracions, per ser més resistents davant dels embats provocats per les diferents crisis per estar millor preparats de cara al futur i alhora, sortir-ne trasformats com a societat. Les conseqüències de la pandèmia i la crisi climàtica, a què cal sumar la guerra d'Ucraïna, tenen molt a veure amb la resiliència, concepte al qual la Unió Europea confereix una importància especial.
L'objectiu d'aquesta publicació és oferir un panorama clar del concepte de resiliència i de què vol dir ser un territori resilient.
També com es pot implementar en l'àmbit territorial locals, amb diferents necessitats, a trvés d'altres exemples d'arreu del món. En l'estudi es proposa un canvi de paradigma: des de la resiliència com a reducció de riscos davant de le diferents crisis, a la resiliència com a capacitat de transformació dels nostres territoris.

Altres llibres de la matèria

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació