Un altre fi. La resta
Llibre

Un altre fi. La resta

Art i antifranquisme

Català
Autoria
Cersosimo, Nora Ancarola (Coordinació) / Cuesta, Amanda (Coordinació)
Editorial:
Ajuntament de Barcelona

ISBN:
978-84-9156-585-7
Any d'edició:
2024
Pàgines:
152

Col·lecció:
Arts a la ciutat

L exposició «Un altre fi. LA RESTA. Art i antifranquisme», celebrada a El Born CCM entre el novembre de 2022 i l abril de 2023, posà l èmfasi en la resistència cultural d aquella societat tot reunint obres de dinou creadors contemporanis de diverses generacions que converteixen en matèria artística la memòria dels silenciats pel règim. L art com a expressió del que no podem oblidar. L art com a mecanisme per imaginar altres possibilitats.
La publicació que teniu entre les mans és el resultat de la reflexió d un conjunt d autores i autors a l entorn d aquelles realitats que han quedat al marge de la història i sense les quals el relat històric no és complet. Són una al·lusió a les dissidències i a històries personals lligades a la fal·làcia de la transició, la pervivència de la repressió i la injustícia.
La memòria històrica ens hauria de servir per suturar els nostres relats personals i col·lectius i per poder-los concretar políticament, més enllà de l espectacle, i començar, així, a consolidar nous desenllaços.

Altres llibres de la matèria

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació