Manuel Royes
Llibre

Manuel Royes

Una trajectòria política al servei de les persones

Català
Autoria
Valls i Vila, Jaume (Autor)
Editorial:
Farell Editors

ISBN:
978-84-17116-55-2
Any d'edició:
2022
Pàgines:
144

Manuel Royes ha estat el polític terrassenc més important del segle XX pels seus vint-i-tres anys consecutius exercint d alcalde de la ciutat, els setze anys presidint la Diputació de Barcelona, o bé el període final en què serví, des d alts càrrecs, el govern de la Generalitat i el d Espanya.

Manuel Royes encarnà l anhel de llibertat, de progrés i de canvi d una ciutat que sortia de la dictadura franquista empobrida, dividida i enfrontada. La impressionant transformació física de Terrassa va anar acompanyada d un canvi igualment extraordinari en les relacions amb les entitats i la ciutadania.

Royes va fer de la transparència informativa i la participació ciutadana, des del respecte a tothom, la base del diàleg, l entesa i el compromís, la fórmula per avançar en el progrés.

A la Diputació de Barcelona posà els recursos d aquesta institució al servei dels ajuntaments, i també va potenciar la Xarxa de Biblioteques Populars, els museus i arxius locals, etc. Una forma de fer política útil al servei de les persones que exercí com a delegat del Govern central en el Consorci de la Zona Franca, institució en la qual posà el punt final a una brillant trajectòria política des de la seva fidelitat al PSC.

Altres llibres de la matèria

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació