Lluís Domènech i Montaner
Llibre

Lluís Domènech i Montaner

Una visió des del segle XXI

Català
Autoria
Domènech Girbau, Lluís (Autor)
Editorial:
Viena Edicions

ISBN:
978-84-18908-59-0
Any d'edició:
2023
Pàgines:
224

Amb motiu del centenari de Lluís Domènech i Montaner, aquest llibre vol retre un homenatge a l arquitecte i a la persona.

Lluís Domènech i Montaner és un dels noms imprescindibles del nostre país. Figura cabdal del Modernisme català, és l autor d edificis emblemàtics com són el Palau de la Música Catalana o l Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, declarats Patrimoni de la Humanitat.

El seu besnet, el també arquitecte Lluís Domènech Girbau, ens descobreix la persona que s amaga darrere de la figura del seu avantpassat. Ens en dona moltes pistes l article més conegut de Domènech i Montaner, «En busca de una arquitectura nacional », que indica per on anava el seu pensament. L autor del llibre reprèn aquest títol en cada capítol i es capbussa en la història familiar, a la recerca dels trets més específics del seu besavi.

Lluís Domènech i Montaner. Una visió des del segle XXI és un retrat biogràfic on es creuen dues vides, la del biògraf i la del biografiat, separades per un segle d una gran complexitat política i d una arquitectura apassionant. És també una història plena d anècdotes personals i familiars, i de coincidències en el camp de l arquitectura i en el de la ideologia política.

Altres llibres de la matèria

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació