Guia metodològica per a la incorporació de criteris de salut en els processos de transformació urbana amb participació ciutadana
Llibre

Guia metodològica per a la incorporació de criteris de salut en els processos de transformació urbana amb participació ciutadana

Català
Autoria
Marquet, Oriol (Autor) / Daher, Carolyn (Autor)
Editorial :
Diputació de Barcelona

ISBN:
978-84-19091-60-4
Any d'edició:
2023
Pàgines:
107

Col·lecció:
Estudis
Sèrie:
Administració local, 4

La implicació i la participació de la població en els projectes relacionats amb l'entorn en el qual viu és essencial en una societat democràtica i un element clau que ajuda a reforçar la presa de decisions de l'àmbit públic.

La salut té determinants socials i ambientals que cal abordar des dels pobles i les ciutats, propiciant la presa de consciència de gestors i tècnics de la importància de planificar l'ordenació urbanística, el transport i l'entorn pensant en la salut. I també creant espais on els ciutadans puguin expressar la seva realitat, assenyalar els reptes amb els quals es troben, reclamar i liderar els canvis que necessiten. Això enriqueix enormement el punt de vista i el coneixement dels planificadors.

En aquest document es proposen orientacions tècniques per tal que els equips redactors d actuacions urbanes hi incorporin la salut d'una manera transversal, les avaluïn comptant amb la visió dels seus habitants i en coherència amb la salut, segons l'evidència científica i d'acord amb criteris d'equitat. També inclou una recopilació de materials i d'experiències de processos participatius que poden orientar en com fomentar la participació ciutadana en la transformació urbana.

Altres llibres de la matèria

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació