El Desenterrador
-5%
Llibre

El Desenterrador

Mètode per a l'excavació de paraules

Català , Castellà
Autoria
Societat Doctor Alonso (Autor)
Editorial :
Institut del Teatre
Coeditorial:
Diputació de Barcelona

Any d'edició:
2020
Pàgines:
276

Col·lecció:
Materials pedagògics, 14

El Desenterrador , que inclou la versió en castellà, és una perspectiva de treball de la companyia Societat Doctor Alonso, caracteritzada per dur a terme la creació artística a través de la investigació en grup, amb tècniques de discussió sobre diversos conceptes tant amb artistes com amb col·lectius socials. En aquest cas, l'eina metodològica principal és l'excavació de paraules. El llibre desenvolupa el mètode des d'una perspectiva teòrica àmplia i ofereix exemples i casos pràctics d'excavacions.

La Societat Doctor Alonso, dirigida per Tomàs Aragay (director de teatre i dramaturg) i Sofia Asencio (ballarina i coreògrafa), ha construït un llenguatge que troba una de les seves claus fonamentals en el concepte del desplaçament. De situar quelcom fora del seu lloc, àmbit o espai propi per indagar com aquest desplaçament modifica el llenguatge tant pel que fa a la seva gramàtica constitutiva com pel que fa a la lectura que un observador en pot fer. Desplaçar per desvetllar quelcom.

L'excavació és un mecanisme pedagògic al voltant de les paraules, el llenguatge, el diàleg i els valors ètics que ens conformen, que permet a tothom col·laborar per intercanviar coneixement i millorar la capacitat de raonar, d'escoltar i construir de forma conjunta un discurs.

Altres llibres de la matèria

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació