Diagnosi de les cures en l'entorn comunitari a la província de Barcelona des de la perspectiva de gènere
Llibre d'impressió a demanda

Diagnosi de les cures en l'entorn comunitari a la província de Barcelona des de la perspectiva de gènere

Catalán
Editorial:
Diputació de Barcelona

Año de edición:
2023
Páginas:
115

Colección:
Projectes transformadors, 18

Totes les persones al llarg de la vida, amb diferents intensitats, necessitem cures i bona part de les respostes a aquesta necessitat s'articulen en les llars i els municipis. Aquest informe presenta una diagnosi en relació amb l'organització social de la cura i els serveis de provisió en l'entorn domiciliari i comunitari a la província de Barcelona des de la perspectiva de gènere i incorporant també la mirada interseccional.

La diagnosi, basada eminentment en la recerca participativa i qualitativa, parteix d'un marc conceptual entorn l'ètica i l'economia de la cura, per reflexionar sobre aspectes com el dret a la cura: el binomi territori-comunitat en la provisió de cures: la igualtat i la diversitat; els drets laborals i la provisió de cura digna: l'accessibilitat als serveis, i les formes de prestació.

Aquest document froma part del projecte transformador "Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat", el qual té per objectiu enfortir els serveis locals de provisió o suport a les cures en el domicili i la comunitat; ampliar el suport a les persones cuidadores, i promoure el reconeixement i la corresponsabilitat en el treball de cures.

Els projectes transformadors del pla d'actuació de mandat 2020-2023 de la Diputació de Barcelona expressen el compromís de la corporació de la Diputació de Barcelona amb la localització de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible ala província de Barcelona.
Aquests projectes transformadors es presenten classificats a partir de les quatre esferes de l'Agenda 2030: les persones, la prosperitat, el planeta i les aliances, uns àmbits als qual la Diputació de de Barcelona amb les seves polítiques locals, pot contribuir amb decisió.

Otros libros de la materia

Subscríbete al boletín para estar informado de las novedades editoriales de la Llibreria de la Diputació