Guia local per fer front als maltractaments a les persones grans
Llibre d'impressió a demanda

Guia local per fer front als maltractaments a les persones grans

Edició actualitzada. Juny 2023

Catalán
Autoría
Boixadós Porquet, Adela (Autor) / Muñoz Iranzo, Jordi (Autor) / Montón Lozano, Olalla (Autor) / Celdrán Castro, Montse (Autor) / Garreta Burrel, Marisa (Autor) / EIMA Associació per la investigació del maltractam (Autor) / Martínez Rodríguez, Pilar (Director)
Editorial:
Diputació de Barcelona

Año de edición:
2023
Páginas:
79

Colección:
Eines
Serie:
Benestar i Ciutadania, 21

Aquest document ha estat elaborat per encàrrec de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona amb la finalitat d'enfortir les polítiques locals de benestar i qualitat de vida que permetin envellir de manera digna i posar a l'abast dels ens locals un instrument de treball que els ajudi a abordar les situacions de maltractament que poden patir les persones grans.

Amb aquesta eina, els equips professionals dels municipis que gestionen aquests casos i que ja disposen de coneixements sobre aquest fenomen, poden fer una adequada planificació de la feina de prevenció i detecció, i portar a terme una intervenció eficient que faciliti la recuperació de les persones grans que es troben en aquestes situacions.

La Guia recull, en primer lloc, les definicions de les tipologies de maltractaments que es poden detectar, així com els factors de risc i de protecció que fan que les persones grans siguin més o menys vulnerables a patir-los. En segon lloc, se centra en els maltractaments que poden patir les persones grans a les institucions. En tercer lloc, presenta un conjunt de procediments de treball i circuits d'actuació en relació amb la prevenció, la detecció, l'avaluació i la intervenció en situacions de maltractament.

L'última part de la Guia conté els aspectes legals i les mesures de suport jurídiques que es poden emprendre per a les persones grans que les necessitin, així com els aspectes relacionats amb la protecció de dades que cal tenir en compte en aquests procediments.

El document es completa amb les referències bibliogràfiques i legislatives, el glossari i l'apartat d'annexos amb registres i formularis a fi de gestionar els casos.

Otros libros de la materia

Subscríbete al boletín para estar informado de las novedades editoriales de la Llibreria de la Diputació