COM A LA LLOSA, RES. LES TRANFORMACIONS ALIMENTÀRIES ALS PALLARS SOBIRÀ I A L'ALT URGELL

COM A LA LLOSA, RES. LES TRANFORMACIONS ALIMENTÀRIES ALS PALLARS SOBIRÀ I A L'ALT URGELL

Autoría:
Cáceres, J. (Autor) / Espeitx, E. (Autor) / Massanés, T. (Autor)
Editorial:
Generalitat de Catalunya
Categoría:
Llibre
ISBN:
978-84-393-5523-6
Año de edición:
2001
Páginas:
301
Colección:
Temes d'etnologia de Catalunya, 3
Idioma:
Catalán
Materia:
Alimentación. Gastronomía
Resumen

Els canvis socioeconòmics succeïts durant les darreres dècades han tingut un fort impacte sobre l'alimentació a les comarques pirinenques que s'ha manifestat en canvis en els hàbits alimentaris i en el paper dels productes locals. Aquest llibre analitza quins han estat aquests canvis a les comarques de l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà i com s'han produït, mitjançant una recerca basada en fonts orals i documentals. Inclou també un recull de receptes culinàries representatives de totes dues comarques. Aquesta recerca, inclosa dins de l' "Inventari, classificació i caracterització dels productes alimentaris i receptes de diferents comarques de Catalunya", fou coordinada per Jesús Contreras i realitzada pel Grup d'Estudis Alimentaris de la Universitat de Barcelona.