POBLET. ESPAI I TEMPS

POBLET. ESPAI I TEMPS

Autoría:
Oliver, J. (Autor)
Editorial:
Diputació de Barcelona
Categoría:
Llibre
ISBN:
978-84-7794-733-2
Año de edición:
2000
Páginas:
234
Idioma:
Catalán
Materias:
Historia de Cataluña, Pobles i municipis
Resumen

Poblet és un espai. Quan hom se submergeix dintre dels seus murs és aquesta la primera i més fonda impressió: quin espai tan gran! Hom fa l'experiència de ser acollit per un espai immens que sembla dilatar la pròpia capacitat pulmonar: s'hi pot respirar a l'amable i alhora peculiar flaire de pedra medieval, una sensació reconfortant.

Recuperar la cosnciència de l'espai i de la seva importància en la nostra vida suposa també recuperar el temps. Recuperar un nou ritme del nostre temps. Per què l'home avui es troba immers en un ritme angoixós, desconcertant, deshumanitzador. L'home, avui s'acostuma cada vegada més a viure a un ritme de gran bogeria. L'home no viu, s'empassa les hores com qui s'empassa l'aliment sense mastegar. Cal aturar-se, doncs, i escoltar el propi interior, escoltar la veu que mai no resta en silenci absolut.

Al monestir es viu l'experiència del temps en la quietud del propi món interior, on el temps es torna més intens, molt intens, amb una intensitat que pacifica i que obre a la vida i a la serenor d'un horitzó infinit.

Otros libros de la materia