Habitatge i salut
Llibre

Habitatge i salut

Característiques i condicions de l'habitatge

Catalán
Autoría
Daher, Carolyn (Autor) / Sáenz de Tejada, Carlota (Autor) / Hidalgo, Laura (Autor) / Nieuwenhuijsen, Mark (Autor)
Editorial:
Diputació de Barcelona

Año de edición:
2023
Páginas:
275

Colección:
Estudis
Serie:
Administració local, 6

Aquest document conté una anàlisi dels principals determinants de la salut relacionats amb l'habitatge, basat en una revisió de la literatura científica publicada en els últims anys.

L'habitatge té defectes sobre la salut a causa d'una àmplia gamma de factors, com ara el confort tèrmic i la qualitat ambiental, espacial i funcional. Alguns dels seus efectes són relativament menors, si bé conjuntament conformen un dels determinants socials clau per a la salut i el benestar de les persones.

L'enfocament es transversal; abasta diferents aspectes com ara la igualtat, els models cost-benefici i també el context de la pandèmia actual. Està en línia amb les directrius establertes pel document de l'OMS Salut en totes les polítiques, i dels objectius de desenvolupament sostenible continguts en l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Aquest treball constitueix una base perquè el personal tècnic i de gestió pugui contribuir a implementar polítiques d'habitatge en els municipis incorporant aspectes de salut, fomentar la necessitatd'intervenció al parc d'habitatges en mal estat de conservació i també establir paràmetres de construcció d'obra nova saludable.

Otros libros de la materia

Subscríbete al boletín para estar informado de las novedades editoriales de la Llibreria de la Diputació