Guia per a l'elaboració de plans de logística urbana sostenible
Llibre d'impressió a demanda

Guia per a l'elaboració de plans de logística urbana sostenible

Catalán
Autoría
Sánchez-Contador, P. (Autor) / Moreno, Hugo (Autor) / Aladro, Susana (Autor) / Taberna, Mercè (Autor) / Torrell, Roger (Autor) / Álvarez-Palau, Eduard J. (Autor) / Viu, Marta (Autor) / Castillo, Cristian (Autor) / Rivero Ojeda, Carmelo (Coordinador)
Editorial:
Diputació de Barcelona

Año de edición:
2021
Páginas:
55

Colección:
Eines
Serie:
Urbanisme i Habitatge, 9

Durant les darreres dècades, la logística, i molt especialment la distribució urbana de mercaderies, ha estat un dels sectors econòmics més dinàmics i complexos. A més, s'hi estan produint canvis significatius pel que fa al volum i tipus de mercaderies, fluxos i hàbits de consum i mobilitat.

Aquests canvis s'han vist accelerats els últims anys amb el creixement exponencial experimentat pel comerç electrònic i el repartiment a domicili, l'anomenada distribució d'última milla. Però, entre altres externalitats negatives, aquesta mobilitat associada a les mercaderies ocasiona forts impactes en termes de congestió i contaminació atmosfèrica i acústica (en l'actualitat, el tràfic de mercaderies pot representar fins al 25 % del conjunt de desplaçaments urbans i generar entre el 25 % i el 50 % de les emissions contaminants a les nostres ciutats). Per reduir aquests impactes, la planificació local ha d'incorporar metodologies de diagnosi i propostes que ajudin a millorar l'ordenació i la gestió de la logística urbana i la faci més sostenible. En aquest context, aquesta publicació proporciona als ens locals una guia metodològica per a l'elaboració de plans de logística urbana sostenible.

Aquesta guia es complementa amb diversos apartats que emmarquen l'estat de la qüestió de la logística urbana; en determinen el marc legal i regulador; fan una exposició dels diferents plans i programes sectorials de transport i mobilitat, i descriuen la casuística específica del sector.

Otros libros de la materia

Subscríbete al boletín para estar informado de las novedades editoriales de la Llibreria de la Diputació