LA COLÒNIA SEDÓ D ESPARREGUERA.
Llibre

LA COLÒNIA SEDÓ D ESPARREGUERA.

LA LLARGA TRAJECTÒRIA UNA COLÒNIA INDUSTRIAL EMBLEMÀTICA.

Catalán
Autoría
Gracia, D. (Autor)
Editorial:
Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat

ISBN:
978-84-121310-3-1
Año de edición:
2021
Páginas:
272

L'obra vol donar a conèixer la història de la colònia tèxtil més important de Catalunya, la Colònia Sedó d'Esparreguera, un conjunt fabril i residencial situat a la dreta del riu Llobregat, originat el 1846 i en funcionament fins el 1980.

El llibre, de gran format, és rigorós, però divulgatiu i està profusament il·lustrat.

S'estructura en 10 capítols que al seu torn es divideixen en subapartats per fer més àgil la consulta i la lectura.

Els primers apartats estan dedicats al marc històric i geogràfic en què es funda la colònia. A continuació, els capítols 2 a 6 es dediquen a la nissaga dels Puig, i se centren especialment en el fundador, Miquel Puig i Catasús, i el seu fill, Josep Puig i Llagostera, que tot i la seva prematura mort, és l'ideòleg de l'esplendor de la fàbrica.

Els tres capítols següents, 7 a 9, parlen de la nissaga dels Sedó i especialment de la figura d'Antoni Sedó, que a la mort de Puig i Llagostera pren les regnes de la fàbrica i és el responsable de la seva especialització i de l'ampliació de la colònia obrera.

Finalment, en el capítol 10, l'autora planteja, amb Antoni Vilanova Omedes, un projecte de futur per a la colònia basat en la concepció del conjunt com a patrimoni i en l'ampli coneixement que acumulen sobre altres llocs del mon que han conservat i patrimonialitzat l'arquitectura relacionada amb l'activitat industrial.

A la part final del llibre s'ofereixen els textos traduïts al castellà i a l'anglès.

Una obra imprescindible, que situa la Colònia Sedó d'Esparreguera en el mapa del patrimoni industrial més rellevant a nivell mundial.

Otros libros de la materia

Subscríbete al boletín para estar informado de las novedades editoriales de la Llibreria de la Diputació