Els 50 de Badalona. La deportació als camps nazis
Llibre

Els 50 de Badalona. La deportació als camps nazis

Catalán
Autoría
Villarroya Font, Joan (Autor) / Chalmeta i Torredemer, Mateu (Autor)
Editorial:
Museu de Badalona

Año de edición:
2023

Els historiadors Mateu Chalmeta i Joan Villarroya són els autors d'aquest llibre, fruit d'una llarga i acurada recerca entorn dels deportats badalonins als camps nazis.

L'obra s'estructura en tres apartats. El primer és una introducció històrica que ens aproxima a les circumstàncies del moment: el final de la Guerra Civil i el consegüent exili, els camps de refugiats francesos, les Companyies de Treballadors Estrangers, el món concentracionari nazi i el cas concret del camp de Mauthausen, on van anar a parar la majoria de deportats badalonins després que esclatés la II Guerra Mundial.

La segona part, ordenada cronològicament segons la data de sortida dels combois, està dedicada als deportats i aporta una petita biografia de cadascun d'ells.

Finalment, el tercer bloc analitza, a partir de dades estadístiques, les característiques dels deportats badalonins: qui eren, els seus llocs d'origen, la professió, la militància política, etc.

El llibre conté nombroses dades inèdites i, gràcies al minuciós treball realitzat, ara es coneixen les adreces de la major part dels deportats, cosa que permetrà, en el futur, senyalitzar aquests llocs amb les llambordes Stolpersteine, que ja han estat sol·licitades a través del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

Otros libros de la materia

Subscríbete al boletín para estar informado de las novedades editoriales de la Llibreria de la Diputació