Cervell(s) / Brain(s)
Llibre

Cervell(s) / Brain(s)

Catalán , Inglés
Autoría
Ball, Philip (Autor) / Solé, Ricard (Autor) / Sargent, Emily (Autor) / García Collado, Francis (Autor) / Bartra, Roger (Autor) / Levin, Michel (Autor) / Torras, Carme (Autor)
Editorial:
Diputació de Barcelona
Coediciones:
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB

ISBN:
978-84-19091-33-8
Año de edición:
2022
Páginas:
200

El cervell ha fascinat els humans des dels orígens de la civilització i la seva naturalesa ha estat molt de temps envoltada de misteri. Cent anys després que Ramón y Cajal descobrís que la neurona era la unitat bàsica de l'arquitectura cerebral, el ritme dels descobriments s'ha anat accelerant i ha permès l'establiment de nous vincles entre ciència i filosofia. Però tot i que la comunitat científica ha definit el mapa més detallat de la matèria grisa que mai ha existit, el funcionament del cervell segueix sent una incògnita: Per què hi ha cervells? D'on surt la consciència? I la creativitat? Què passa quan la ment emmalalteix? Es poden crear màquines intel·ligents? Què podem aprendre de la intel·ligència col·lectiva de les formigues?

«Cervell(s)» s'endinsa en aquestes i d'altres qüestions i mitjançant el material històric, científic i artístic que presenta, qüestiona la nostra comprensió de l'experiència conscient i explora el que pot passar quan aquesta experiència s'interromp o es malmet. També indaga en altres ments més enllà de la humana: les intel·ligències artificials, animals i col·lectives i les d'organismes sense cervell.

Otros libros de la materia

Subscríbete al boletín para estar informado de las novedades editoriales de la Llibreria de la Diputació