Perfumeria Parera
Llibre

Perfumeria Parera

100 anys de Varon Dandy

Catalán
Autoría
Casals i Cortés, Núria (Autor)
Editorial:
Museu de Badalona

ISBN:
978-84-88758-67-5
Año de edición:
2022
Páginas:
295

Catàleg de l'exposició del mateix nom exhibida al Museu de Badalona des del 15 de desembre de 2022 fins al 14 de maig del 2023, fruit d'una llarga recerca portada a terme per la historiadora Núria Casals per iniciativa del Museu de Badalona.

Es tracta de resseguir la trajectòria i l'evolució de Perfumeria Parera, que va ser la indústria badalonina més destacada del sector i una de les més importants de tot el país. També es dedica un apartat a les altres fàbriques del ram que hi va haver a la ciutat de Badalona abans de la Guerra Civil.

Fundada per Joan Parera l'any 1912, la marca estrella de Perfumeria Parera va ser Varon Dandy, creada fa justament 100 anys. Identificava, entre altres productes, una colònia, una loció i un fixador. Pionera en el seu camp, va ser una de les primeres línies de perfumeria, si no la primera, adreçada al genere masculí. Va tenir una enorme acceptació i es va vendre a molts països, sobretot de Llatinoamèrica. Altres productes d'èxit de la casa abans de la Guerra Civil van ser, sobretot, Tentación i Cocaína en Flor, però també Pin's i Gong. Ja a la segona meitat del segle XX, van assolir molta popularitat, entre d'altres, Agua Profunda, Vereda, Giovanna, Brando, Jacq's o Andros.

Otros libros de la materia

Subscríbete al boletín para estar informado de las novedades editoriales de la Llibreria de la Diputació