Manuel Royes
Llibre

Manuel Royes

Una trajectòria política al servei de les persones

Catalán
Autoría
Valls i Vila, Jaume (Autor)
Editorial:
Farell Editors

ISBN:
978-84-17116-55-2
Año de edición:
2022
Páginas:
144

Manuel Royes ha estat el polític terrassenc més important del segle XX pels seus vint-i-tres anys consecutius exercint d alcalde de la ciutat, els setze anys presidint la Diputació de Barcelona, o bé el període final en què serví, des d alts càrrecs, el govern de la Generalitat i el d Espanya.

Manuel Royes encarnà l anhel de llibertat, de progrés i de canvi d una ciutat que sortia de la dictadura franquista empobrida, dividida i enfrontada. La impressionant transformació física de Terrassa va anar acompanyada d un canvi igualment extraordinari en les relacions amb les entitats i la ciutadania.

Royes va fer de la transparència informativa i la participació ciutadana, des del respecte a tothom, la base del diàleg, l entesa i el compromís, la fórmula per avançar en el progrés.

A la Diputació de Barcelona posà els recursos d aquesta institució al servei dels ajuntaments, i també va potenciar la Xarxa de Biblioteques Populars, els museus i arxius locals, etc. Una forma de fer política útil al servei de les persones que exercí com a delegat del Govern central en el Consorci de la Zona Franca, institució en la qual posà el punt final a una brillant trajectòria política des de la seva fidelitat al PSC.

Otros libros de la materia

Subscríbete al boletín para estar informado de las novedades editoriales de la Llibreria de la Diputació