El Castell de Cubelles
Llibre

El Castell de Cubelles

Casa senyorial i explotació agrícola entre els segles XVII i XIX

Catalán
Autoría
Galí, David (Autor) / Díaz Ros, Marçal (Autor)
Editorial:
Diputació de Barcelona

ISBN:
978-84-9803-961-0
Año de edición:
2021
Páginas:
143

L'any 1989, l'Ajuntament de Cubelles va comprar el castell, protegit com a monument nacional per l'Estat des del 1949, al marquès d'Alfarràs. Tres anys més tard, i després d'alguns intents frustrats d'adequar l'immoble per destinar-lo a un nou ús, va sol·licitar ajuda tècnica i econòmica a la Diputaicó de Barcelona.

Així, a partir del gener de 1993, el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local va realitzar una sèrie d'estudis tècnics i treballs de restauració al castell. Entre els estudis documentals, històrics i artístics portats a terme, hi constaven els dels grafits i gravats del segle XVIII. Es tractava de temes navals de caràcter costumista i també textuals, que van ser analitzats respectivament per José María Martínez-Hidalgo Terán, exdirector del Museu Marítim de la Diputació de Barcelona, per María José Sureda i per Anna Castellano, historiadores de l'SPAL.

L'any 2000 el Servei va acondicionar l'espai a l'antiga cavallerissa i la cambra del cotxer, per instal·lar-hi l'Oficina de Turisme de Cubelles.

Artículos relacionados

Otros libros de la materia

Subscríbete al boletín para estar informado de las novedades editoriales de la Llibreria de la Diputació