Cròniques del fang
Llibre

Cròniques del fang

Quan els diaris van donar veu als barris. Barcelona 1966-1983

Catalán
Autoría
Fabre, Jaume (Autor)
Editorial:
Ajuntament de Barcelona

ISBN:
978-84-9156-419-5
Año de edición:
2022
Páginas:
328

Una de les formes més apassionants de conèixer la història de Barcelona dels anys seixanta i setanta del segle passat és submergir-se en les pàgines dels diaris barcelonins d'aquella època. I en aquest llibre memòria i història del periodisme social, escrit per Jaume Fabre un dels periodistes que la va viure , ho podreu fer. Us enfangareu amb les vivències, les anècdotes, els records i, fins i tot, les «ferides» dels que en van ser els protagonistes, entre els quals va destacar la figura de Josep Maria Huertas Clavería.

Aquest llibre tracta d'aquells anys enfebrats i dels qui van practicar a Barcelona el periodisme d'informació local més combatiu. Són cròniques sobre el fang de la corrupció que havia presidit la gestió municipal del franquisme, fetes pels primers periodistes que van començar a lluitar contra aquella corrupció i que trepitjaven els barris mal urbanitzats, donant la veu als diaris als qui fins aleshores no l'havien tinguda.

El llibre vol ser un homenatge a tots ells, els qui, des de posicions personals i ideològiques molt diverses, van portar els barris a les pàgines dels diaris després d'anys d'una presència aclaparadora de la Barcelona central. Van ser uns moments irrepetibles, d'un periodisme nou i diferent que es practicava mentre s'ensorraven unes estructures polítiques, econòmiques i socials. Uns temps que ara ja quedaran per sempre en la memòria gràcies a aquest recull indispensable per a la història del periodisme local i, també, per la història de Barcelona.

Otros libros de la materia

Subscríbete al boletín para estar informado de las novedades editoriales de la Llibreria de la Diputació