UNDERGROUND I CONTRACULTURA A LA CATALUNYA DELS 70 (CATALÀ)

UNDERGROUND I CONTRACULTURA A LA CATALUNYA DELS 70 (CATALÀ)

Autoría:
Ribas, Pepe (Autor) / Casanovas, Canti (Autor)
Editorial:
Terrranova
Categoría:
Llibre
ISBN:
978-84-124366-0-0
Año de edición:
2021
Páginas:
432
Idioma:
Catalán
Materias:
Arte, Catálogos de exposición, Historia de Cataluña
Resumen

Els anys setanta del segle XX van veure florir a Catalunya tot un seguit de moviments de resistència al règim amb el tret comú d'una generosa vocació social i comunitària, la majoria d'ells vehiculats de manera creativa en el que va representar una veritable revolució cultural en pràcticament totes les disciplines, amb una intensitat especial en la música, el còmic, el teatre, la poesia i l'edició.

Aquest llibre pren com a punt de partida l'exposició "Underground i contracultura a la Catalunya dels 70", presentada al Palau Robert de Barcelona, per ampliar-la i complementar-la amb la reproducció de multitud de documents d'època recopilats i comentats per Pepe Riba i Canti Casanovas, comissaris de la mostra, que tracen un guió a partir de l'arc cronològic dels anya setanta i hi sumen la mirada personal que els artoga haver estat part activa, moltes vegades d'implicació directa, dels esdeveniments aquí descrits.

Inclou textos exclusius de Vicenç Altaió, Sara de Azcarate, Jordi Batiste, Ana Briongos, Juan Bufill, David Castillo, Paco Fanés, Antoni García Porta, Xefo Guasch, Nazario Luque, J. Ma Martí Font, Fernando Mir i Santiago Vilanova.

Notas