Guia metodològica per a la incorporació de criteris de salut en els processos de transformació urbana amb participació ciutadana
Llibre

Guia metodològica per a la incorporació de criteris de salut en els processos de transformació urbana amb participació ciutadana

Catalán
Autoría
Marquet, Oriol (Autor) / Daher, Carolyn (Autor)
Editorial:
Diputació de Barcelona

ISBN:
978-84-19091-60-4
Año de edición:
2023
Páginas:
107

Colección:
Estudis
Serie:
Administració local, 4

La implicació i la participació de la població en els projectes relacionats amb l'entorn en el qual viu és essencial en una societat democràtica i un element clau que ajuda a reforçar la presa de decisions de l'àmbit públic.

La salut té determinants socials i ambientals que cal abordar des dels pobles i les ciutats, propiciant la presa de consciència de gestors i tècnics de la importància de planificar l'ordenació urbanística, el transport i l'entorn pensant en la salut. I també creant espais on els ciutadans puguin expressar la seva realitat, assenyalar els reptes amb els quals es troben, reclamar i liderar els canvis que necessiten. Això enriqueix enormement el punt de vista i el coneixement dels planificadors.

En aquest document es proposen orientacions tècniques per tal que els equips redactors d actuacions urbanes hi incorporin la salut d'una manera transversal, les avaluïn comptant amb la visió dels seus habitants i en coherència amb la salut, segons l'evidència científica i d'acord amb criteris d'equitat. També inclou una recopilació de materials i d'experiències de processos participatius que poden orientar en com fomentar la participació ciutadana en la transformació urbana.

Otros libros de la materia

Subscríbete al boletín para estar informado de las novedades editoriales de la Llibreria de la Diputació