Cuina, societat i natura al Montseny

Cuina, societat i natura al Montseny

Reserva de la biosfera

Autoría:
Garcia Petit, Lluís (Autor)
Editorial:
Diputació de Barcelona
Categoría:
Llibre
ISBN:
978-84-19091-14-7
Año de edición:
2021
Páginas:
263
Idioma:
Catalán
Materias:
Parques naturales, Alimentación. Gastronomía
Resumen

La cuina és una activitat essencial en la nosra societat. És coneixement, tècnica, innovació, creativitat, art. En essència, la cuina és cultura. La cuina vincula les activitats productives tradicionals (agricultura, caça, ramaderia, pesca) amb les nostres creences i actitud.

La cuina ajuda a definir un territori i una gent. I explica un paisatge.

El Montseny, parc natural i reserva de la biosfera, és una muntanya amb una personalitat pròpia configurada per la seva gent al llarg dels segles. El massís gaudeix d'un patrimoni cultural immaterial ingent, i la cuina n'és un eix fonamental. Aquest llibre recull receptes de plats, begudes i postres elaborats per la població local i presentats en diferents concursos culinaris promoguts per la reserva de la biosfera. Són un tast del rebost del Montseny portat a taula.

Les receptes s'agrupen per àmbits temàtics, com una finestra oberta al món per on traspua tradició i modernitat. Un llibre que és territori. És creativitat. És gènere. És natura. És identitat. És festa. És cuina. És societat. És Montseny.

Videos