El recinte de l'Escola Industrial de Barcelona
-5%
Llibre

El recinte de l'Escola Industrial de Barcelona

Arquitectura per a la indústria, la universitat i els serveis (1870-2020)

Català
Autoria
Graus, Ramon (Autor) / Rosell, J. (Autor) / Villaverde Rey, Montserrat (Autor)
Editorial :
Diputació de Barcelona

ISBN:
978-84-19091-08-6
Any d'edició:
2021
Pàgines:
280

Els cent cinquanta anys del recinte de l'Escola Industrial són un testimoni de primera mà de la trajectòria històrica de la ciutat de Barcelona i de tot Catalunya. Des dels inicis, quan la fàbrica tèxtil de la família Batlló es trobava als afores de Barcelona, fins al recinte actual, molt més obert, d'ús públic i enclavat en ple Eixample, transcórre un segle i mig que ha vist la puixança del a Catalunya del tombant de segle, l'esclat modernitzador de Prat de la Riba i la Mancomunitat i el de la República, així com els passos enrere forçats i violents de la dictadura de Primo de Rivera, breu però nociva, i la de Franco, una llarga nit de regressió social i política.

Durant les últimes dècades, la recuperació democràtica ha permès donar un nou impuls, irreversible, al projecte de l'Escola Industrial, ara bolcat en el servei públic i l'atenció a la ciutadania. La Diputació de Barcelona, ja present en els esforços pioners de Prat de la Riba, ha pilotat aquesta nova etapa.

Aquest llibre és una edició revisada i ampliada de la segona part de l'Escola Industrial de Barcelona (1904-2004): cent anys d'ensenyament tècnic i d'arquitectura.

Articles relacionats

Altres llibres de la matèria

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació