Diagnosi de les cures en l'entorn comunitari a la província de Barcelona des de la perspectiva de gènere
Llibre d'impressió a demanda

Diagnosi de les cures en l'entorn comunitari a la província de Barcelona des de la perspectiva de gènere

Català
Editorial :
Diputació de Barcelona

Any d'edició:
2023
Pàgines:
115

Col·lecció:
Projectes transformadors, 18

Totes les persones al llarg de la vida, amb diferents intensitats, necessitem cures i bona part de les respostes a aquesta necessitat s'articulen en les llars i els municipis. Aquest informe presenta una diagnosi en relació amb l'organització social de la cura i els serveis de provisió en l'entorn domiciliari i comunitari a la província de Barcelona des de la perspectiva de gènere i incorporant també la mirada interseccional.

La diagnosi, basada eminentment en la recerca participativa i qualitativa, parteix d'un marc conceptual entorn l'ètica i l'economia de la cura, per reflexionar sobre aspectes com el dret a la cura: el binomi territori-comunitat en la provisió de cures: la igualtat i la diversitat; els drets laborals i la provisió de cura digna: l'accessibilitat als serveis, i les formes de prestació.

Aquest document froma part del projecte transformador "Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat", el qual té per objectiu enfortir els serveis locals de provisió o suport a les cures en el domicili i la comunitat; ampliar el suport a les persones cuidadores, i promoure el reconeixement i la corresponsabilitat en el treball de cures.

Els projectes transformadors del pla d'actuació de mandat 2020-2023 de la Diputació de Barcelona expressen el compromís de la corporació de la Diputació de Barcelona amb la localització de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible ala província de Barcelona.
Aquests projectes transformadors es presenten classificats a partir de les quatre esferes de l'Agenda 2030: les persones, la prosperitat, el planeta i les aliances, uns àmbits als qual la Diputació de de Barcelona amb les seves polítiques locals, pot contribuir amb decisió.

Altres llibres de la matèria

Subscriu-te al butlletí per a estar informat de les novetats editorials de la Llibreria de la Diputació