CUINA, SOCIETAT I NATURA AL MONTSENY
RESERVA DE LA BIOSFERA
- Autoria:
- Garcia Petit, Lluís (Autor)
- Editorial :
- Diputació de Barcelona
- Categoria:
- Llibre
- ISBN:
- 978-84-19091-14-7
- Any d'edició:
- 2021
- Pàgines:
- 263
- Idioma:
- Català
- Matèries:
- Parcs naturals, Alimentació. Gastronomia
La cuina és una activitat essencial en la nosra societat. És coneixement, tècnica, innovació, creativitat, art. En essència, la cuina és cultura. La cuina vincula les activitats productives tradicionals (agricultura, caça, ramaderia, pesca) amb les nostres creences i actitud.
La cuina ajuda a definir un territori i una gent. I explica un paisatge.
El Montseny, parc natural i reserva de la biosfera, és una muntanya amb una personalitat pròpia configurada per la seva gent al llarg dels segles. El massís gaudeix d'un patrimoni cultural immaterial ingent, i la cuina n'és un eix fonamental. Aquest llibre recull receptes de plats, begudes i postres elaborats per la població local i presentats en diferents concursos culinaris promoguts per la reserva de la biosfera. Són un tast del rebost del Montseny portat a taula.
Les receptes s'agrupen per àmbits temàtics, com una finestra oberta al món per on traspua tradició i modernitat. Un llibre que és territori. És creativitat. És gènere. És natura. És identitat. És festa. És cuina. És societat. És Montseny.
Vídeos
Articles relacionats
-
IMATGES DELS CASTELLS DEL MONTSENY2020Pagès d'Urso, MarianoPaper
32,00 €
-
EL MONTSENY2020Farrerons Vidal, OscarPaper
19,00 €
-
RACONS DEL MONTSENY AMB AIGUA2019Farrerons Vidal, OscarPer a biblioteques ...Paper
19,00 €
-
MASOS DEL MONTSENY2018Boada, M. / Sánchez, S.Paper
34,00 €
-
EL PARC NATURAL DEL MONTSENY2017Ambròs, J. / Ajuntament del Montseny / Diputació de Barcelona. Àrea de Territori i SostenEls paisatges, tant naturals com culturals i socials del Montseny, són el resultat del prolongat diàleg entre l'home i el territori al llarg dels segles. El Parc Natural del Montseny, doncs, no és més que el darrer capítol de la relació que s'estableix entre la societat i la muntanya, a la recerca d'un marc d'equilibri entre l'una i l'altra. Els successius documents i textos q...ellibre
0,00 €
Altres llibres de la matèria
-
QUÈ MENGEM AVUI?2021Parellada, Ada / Villamor, AgnèsCatàleg editat en motiu de l'exposició "Què mengem avui?", comissariada per la restauradora Ada Parellada i l'antropòloga Agnès Villamor, i produïda gràcies a la col·laboració de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers.En aquest catàleg receptari hi trobareu una cinquantena de receptes i apunts teòrics per a companyar els vos...Paper
10,00 €
-
LA CUINA DELS LLEGUMS2017Fundació Alícia / Diputació de Barcelona. Àrea de Desenvolupament Ec / Diputació de Barcelona. Àrea de Presidència. GabinSabies que les mongetes negres contenen més ferro que un filet, que els cigrons aporten tant d'àcid fòlic com els espinacs o que la primera escuma que es va fer elBulli va ser de llegums? Els llegums són una font de salut gairebé infinita i aporten molts beneficis, com ara, que poden ajudar a reduir el colesterol o el risc de patir malalties cardiovasculars. Descobreix en aqu...Paper
29,00 €