CUINA, SOCIETAT I NATURA AL MONTSENY

CUINA, SOCIETAT I NATURA AL MONTSENY

RESERVA DE LA BIOSFERA

Autoria:
Garcia Petit, Lluís (Autor)
Editorial :
Diputació de Barcelona
Categoria:
Llibre
ISBN:
978-84-19091-14-7
Any d'edició:
2021
Pàgines:
263
Idioma:
Català
Matèria:
Alimentació. Gastronomia
Resum

La cuina és una activitat essencial en la nosra societat. És coneixement, tècnica, innovació, creativitat, art. En essència, la cuina és cultura. La cuina vincula les activitats productives tradicionals (agricultura, caça, ramaderia, pesca) amb les nostres creences i actitud.

La cuina ajuda a defnir un territori i una gent. I explica un paisatge.

El Montseny, parc natural i reserva de la biosfera, és una muntanya amb una personalitat pròpia configurada per la seva gent al llarg dels segles-. El massís gaudeix d'un patrimoni cultural immaterial ingent, i la cuina n'és un eix fonamental. Aquest llibre recull receptes de plats, begudes i postres elaborats per la població local i presentats en diferents concursos culinaris promoguts per la reserva de la biosfera. Són un tast del rebost del Montseny portat a taula.

Les receptes s'agrupen per àmbits temàtics, com una finestra oberta al món per on traspua tradició i modernitat. Un llibre que és territori. És creativitat. És gènere. És natura. És identitat. És festa. És cuina. És societat. És Montseny.